Friday, June 11, 2010

Tunggulah barang satu atau dua hari lagi..

Kepala nih ada macam-macam benda yang hendak diluahkan..tapi tak terluah sebab penat sangat melayan karenah 3 orang kanak-kanak riang kepunyaan saya.  Petang tadi mereka dibawa ke Cosmos World that is in Berjaya Times Square.  Pergi tadi tak bawak pun Cik Estee sebab anak-anak nak naik bas. Kesian depa...jakun yang teramat!!  Especially the little one..yelah..kat Ganung mana ada public transportation sehebat kota metropolitan ini.  Kalau ada pun bas HIMDA and Thong Aik yang melewati jalanraya sepanjang Kemaman ke Dungun. Itupun sejam sekali and tak masuk pun kawasan mansion I.  So, that justifies why I have never brought them on bus rides in Kerteh.  There aren't many buses anyways.  Tak cukup nak naik bas, naik naik kereta api lagi.  So, half of the journey was by bus and the other half was by monorail.  Hai anak-anak...pergi Ruwais nanti, tak tauler jadi lagu mana??

Sampai kat Cosmos World, tak lah ramai kelibat manusia so my kids nih treat that place like the funfair Siam that they are used to.  Ikut suka hati depa jer tak nak beratur for the secong round.  Ingat Ayah dia kot yang punyer Cosmos World tu..they all sat in the ship looking extremely angelic, guilt free as if the ship was on a petrol stop.  Mujurler adik-adik yang jaga line tuh kata it was okay since there weren't many people aroung.  But the best thing was, all the other kids pun buat benda yang sama.  Naik the same ride for hours and hours end and remained in the seat untuk turn yang kesekian kalinyer..Kelakar sangat..

Macam-macam lagi karenah dia orang yang boleh diceritakan but just thinking about it is already making me woozy.  Guess I need to rest my brains for another day ahead to being lurked by my dumplings who early in the mornings would yell in my ears " MUUUUUUUUUUUUUMMMM, where are we going to today???"  Nasib baik Ayah korang tak dok!!  Bijak budak-budak nih..dia tau Pok dia tak dok, so dia buat ler rindu kat Ayaaaaaaaahhh...so Mum lah jadi mangsa dari segi jiwa and kewangan untuk mengalihkan your demam rindu towards your Daaaaaad.  Well, don't take this wrongly ...I LOVE THEM TO BITS!!!!!! Hehehe..

So, wait ler for a day or two for my entry...bukanyer menarik pun, so ada ke, takder ker..it doesn't make a difference.


This is my plain ramblings for today!

4 comments:

pakmat said...

..:) crying gives this old coot a headache, too..and I am still waiting the day I can move in with my children..cheers

A.I said...

GIGIH sungguh kau naik bas ngan bebudak tetik tu kan? caiyok!! anak2 aku pon penah merengek2 nk naik bas. last2 mak aku yg hangkut dowang, plus dapat naik komuter sekali. ngeeeeeee...

bila nk jumpa aku ni wei? aku nk pow kau banje makan. miahahahahaha

Rosfida Abu Sufi said...

Pakmat, tell me all about it. Waiting isn't such sweet sorrow after all. I have God to thank for the strength that he has rendered me. Hope you will be with your grandchildren soon. :)

Intan,
Dtg rumah aku esok! Ko tinggalkan nombor tepon ko. Aku jemputler. Kita gi disko nak???

A.I said...

Disko mana kau nk angkut aku? wakakakakaka..disko dangdut nak la :P
esok aku ada job mekap le wei..huhuhu